۸۲۷٫
تقدیرگرایی در رفتار باروری
۷
۸۶۴٫
اهمیّت مدیریت بدن
۶
۸۰۷٫
خودحفاظتی روانی-عاطفی
۵
۵۹۵٫
توانمندی اجتماعی
۴
۶۰۷٫
کمفرزندآوری بازاندیشانه
۵
۶۹۲٫
اهمیّت فرزند در زندگی
۷
۷۶۳٫
فصل پنجم
تجزیه و تحلیل دادهها
در این فصل یافتههای پژوهش ارائه خواهد شد. ابتدا، به ترسیم سیمای جمعیّت نمونه
میپردازیم و با بهره گرفتن از آمار توصیفی از قبیل توزیع فراوانی و نسبی پاسخگویان به بررسی
مشخّصههای اقتصادی ـ اجتماعی، جمعیّتی و فرهنگی در قالب جدولهای فراوانی و در صورت لزوم در قالب نموادر میپردازیم. در ادامه، با بهره گرفتن از آماره های استنباطی، داده ها تجزیه و تحلیل خواهد شد. همچنین، به منظور بررسی روابط بین متغیّرها و آزمون فرضیّههای تحقیق، از تحلیلهای دومتغیّره و در صورت لزوم، تحلیلهای چندمتغیّره استفاده خواهیم کرد. در نهایت، با بهره گرفتن از تکنیک رگرسیون چندمتغیّره، به بررسی تأثیر مجموع متغیّرهای مستقلّ مورد بررسی بر متغیّر وابسته میپردازیم.
۵-۱)آمار توصیفی
طبق تعاریف فوق در این قسمت محقق به دنبال کشف الگوها و فرایندهای حاکم بر پاسخهای افراد مورد مطالعه میباشد، قبل از اینکه محقق به سراغ تجزیه و تحلیلهای آماری نظیر رگرسیون، مقایسه میانگینها و… برود مفیدتر آن است که توصیف جامعی از ویژگیهای جمعیت مورد مطالعه نظیر سن، میزان تحصیلات، درآمد، شغل و… را ارائه دهد و از یک سری آماره های توصیفی نظیر توزیع فراوانی، انحراف معیار، میانگین برای این کار استفاده گردد. در حقیقت توزیع فراوانی داده های کمی، خلاصه انبوه بزرگی از مشاهدات است (میلر[۴۶] ، ۹۳:۱۳۸۰).
در قسمت توصیفی این تحقیق، به کمک جداولی که در برگیرنده فراوانی، میانگین برخی صفات است سعی بر آن شده است که تا حد امکان بتوانیم توصیفی عمیقتر، روشنتر و قابل فهمتر از تمامی متغیرهای تحقیق به عمل آوریم، برای این کار با توجه به نوع متغیرها (اسمی، ترتیبی، فاصلهای، نسبی) از آماره های متفاوتی استفاده شده است.
۵-۲) سیمای جمعیّت نمونه
۵-۲-۱) مشخّصههای جمعیّتی پاسخگویان
۵-۲-۱-۱) توزیع زنان در گروه های سنّی تولید مثل
ویژگیهای جمعیّتی پاسخگویان یکی از عوامل تأثیرگذار بر رفتارهای مرتبط با باروری زنان است. طول دوره تولید مثل محدود و معمولاً بین ۱۵ تا ۴۹ سال است. بیتردید، در شرایط ازدواج زودرس و عمومیّت بالای ازدواج، زن زودتر وارد دوره فرزندآوری می شود. از طرفی، بالا بودن سنّ ازدواج سبب می شود که طول مدّت دوران زناشویی محدودتر شود. بنابراین، این شرایط سنّی سبب می شود زنانی که در سنّ پایینی ازدواج می کنند بیشتر در معرض حاملگی قرار گیرند و در نتیجه، رفتارهای باروری شان متفاوت از زنانی باشد که دیرتر وارد چرخهی تولید مثل میشوند. نتایج جدول ۵-۱ نشان میدهد که، میانگین سنّی زنان در هنگام بررسی ۳۱ و همسران آنها ۵/۳۵ و همانگونه که مشاهده می شود، میانگین سن مردان به هنگام بررسی بیشتر از زنان است. توزیع زنان و مردان در گروه های سنّی تولید مثل حاکی از آن است که نسبت بیشتری از جمعیت نمونه زنان و همسران آنها به ترتیب در گروه های سنّی ۲۹-۲۵ و ۳۴-۳۰ سال و کمترین نسبت برای زنان در گروه سنّی ۴۹-۴۵ سال و برای همسران آنها در سنین ۲۳-۱۹ سال میباشد.
جدول ۵-۱) توزیع فراوانی و فراوانی نسبی پاسخگویان و همسران آنها بر حسب گروه های سنّی
۵-۲-۱-۲) سن به هنگام ازدواج
نتایج جدول حاکی از آن است که در هنگام بررسی، توزیع زنان و مردان در گروه های سنّی زیر حاکی از آن است که نسبت بیشتری از جمعیت نمونه زنان و همسران آنها هر دو در گروه های سنّی ۲۴-۲۰ سال میباشد. اما باید این نکته را مد نظر قرار که میانگین سنّ ازدواج زنان و همسران آنها به ترتیب برای زنان ۲۶/۲۰ و برای مردان هم ۶۴/۲۴ سال است که میانگین سن به هنگام ازدواج زنان را ۴ سال زودتر از همسران آنها نشان میدهد.
جدول ۵-۲) توزیع فراوانی و فراوانی نسبی پاسخگویان و همسران آنها