۲۳۶
۶۰.۴۰۶۷۷۹۶۶
۲۸۶
۱۱۸.۲۰۳۳۸۹۸
۲۳۶
۱۴
۹۰۱۹.۵۸۰۵۸۶
۲۴۶
۱۰۳.۳۳۳۳۳۳۳
۱۹۲
۵۶.۴۱۶۶۶۶۶۷
۱۹۲
۱۵
۱۱۲۲۸.۳۷۶۲۳
۴۸۹
۷۰.۳۴۹۶۵۰۳۵
۲۸۶
۶۴.۹۵۱۰۴۸۹۵
۲۸۶
۱۶
شکل ۱۳ شکل ۴-۹. مقایسه الگوریتمهای سیستم ایمنی مصنوعی و تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری.
شکل ۱۴ شکل ۴-۱۰. مقایسه سرعت همگرایی الگوریتمهای سیستم ایمنی مصنوعی و تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری.
همانطور که در جدول(۴-۶) و شکل(۴-۹) مشخص است، در موارد الگوریتم تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری جواب بهتری را ارائه کرده است و در موارد الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی جواب بهتری را بدست آورده است. از سوی دیگر در موارد بهترین جواب دیده شده توسط الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی بدست آمده است و این به معنی آن است که اگرچه الگوریتم تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری میانگین عملکرد بهتری را به نمایش گذاشته است اما احتمال رویت بهترین جواب توسط الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی به طور معناداری بیشتر است. همچنین با نگاهی دوباره به نمودار شکل(۴-۸۹)، نکته قابل توجه دیگر در اختلاف عملکرد دو الگوریتم است به این معنی که با افزایش ابعاد مسئله عملکرد الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی از الگوریتم تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری پیشی گرفته است و میتوان چنین گفت که برای ابعاد کوچک مسئله الگوریتم تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری به طور قطع عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی داشته ولی با افزایش ابعاد مسئله این قطعیت تضعیف شده و در نهایت در ابعاد بزرگ مسئله عملکد الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی از الگوریتم تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری پیشی گرفته است.
شکل(۴-۱۰) یکی از اجراهای هر دو الگوریتم برای مسئله شماره یک در جدول(۴-۲) را نشان میدهد. لازم به ذکر است که در مورد سایر مسائل آزمایشی و سایر اجراهای دو الگوریتم نیز نمودار مشابهی بوجود می آید. شکل(۴-۱۰) به طور واضحی اختلاف بسیار زیاد سرعت همگرایی دو الگوریتم را نشان میدهد.
شکلهای(۴-۱۱) و (۴-۱۲) نیز واکنش دو الگوریتم را به ترتیب در مقابل تغییر تعداد ایستگاههای کاری و تغییر بیشینه تعداد سفارش از هر محصول قابل تولید که به تغییر ابعاد مسئله منجر می شود نشان میدهد. در هر دو شکل دو نقطهای که روی یک خط عمودی در نمودار واقع میشوند دو مسئله آزمایشی را نشان می دهند که تمام پارامترهای در آنها یکسان تعریف شده و تنها پارامتر مورد بحث در آن نمودار
شکل ۱۵ شکل ۴-۱۱. نمودارهای واکنش الگوریتمهای سیستم ایمنی مصنوعی و تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری نسبت به تغییر تعداد ایستگاههای کاری.
شکل ۱۶ شکل ۴-۱۲. نمودارهای واکنش الگوریتمهای سیستم ایمنی مصنوعی و تبرید شبیهسازی شده با رویکرد ابری نسبت به تغییر بیشینه تعداد محصولات قابل سفارش.
متغیر است. همانطور که در این دو شکل مشخص است واکنش هر دو الگوریتم به این تغییرات منطقی بوده است به این معنی که با افزایش تعداد ایستگاههای کاری و یا بیشینه تعداد سفارش مقدار تابع هدف نیز باید افزایش یابد که در هر دو الگوریتم نیز چنین اتفاقی روی داده است و تنها انحرافاتی در شکل(۴-۱۲) و در الگوریتم سیستم ایمنی مصنوعی مشاهده می شود که میتواند ناشی از رویه تصادفی الگوریتم باشد.