باقی مانده
۵۱۲/۲۶۴۹۱
۳۱۴
۸۶۸/۸۴
کل
۷۰۸/۳۷۹۸۰
۳۱۸
جدول(۳۶-۴)که ضرایب رگرسیونی مربوط به متغیرهای مستقل باقیمانده در مدل رگرسیونی است را ارائه کرده است در این جدول مقدار ثابت a (constant) که مقدار ثابت متغیر وابسته است وقتی متغیرهای مستقل موجود در مدل در سطح صفر در نظر گرفته شده باشد باشد. یعنی بدون توجه به تاثیرات افزایش یا کاهش ناشی از متغیرهای مستقل تحقیق، نمره توانمندی متوسط برای زنان مورد بررسی در حدود ۷۳/۲۶ می باشد.
با مقایسه ی ضرایب بتا ملاحظه می گردد که متغیر میزان برخورداری از حمایت اجتماعی با ضریب بتای ۴۲/۰ بیشترین تاثیر را در مقایسه با متغیر های دیگر بر متغیر وابسته یعنی میزان توانمندی زنان دارد. همچنین در جدول فوق با توجه به این که سطح معنی داری همه متغیرهایی که وارد مدل شدند کمتر از ۰۵/۰ است لذا آزمون تی (T) معنی دار می باشد. یعنی رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته معنی دار است.
بر این اساس مقدار ضرایب B که میزان تأثیر متغیرهای مستقل بر وابسته را نشان می دهد در گام آخر از اهمیت خاص برخوردار است.
با توجه به ضرایب غیر استاندارد مرتبط به حمایت اجتماعی (۵۷/۵) می توان گفت با هر واحد تغییر در متغیر میزان حمایت اجتماعی، متغیر میزان توانمندی زنان، با ضریب ۵۷/۵ تغییر می کند.
اثر مستقیم میزان سلامت زنان بر میزان توانمندی آنان ۲۳/۰ است. یعنی به ازای هر واحد افزایش در متغیر سطح سلامت، متغیر میزان توانمندی زنان با ضریب ۲۳/۰ تغییر و این تغییر مستقیم و مثبت است.
اثر مستقیم سن بر میزان توانمندی ۱۲/۰است. یعنی با هر واحد تغییر در متغیر سن، متغیر میزان توانمندی زنان با ضریب ۱۲/۰ افزایش پیدا می کند.
بتا به عنوان ضرایب استانداردB نشانگر تاثیرات متغیر مستقل بر وابسته است. یعنی تاثیر متغیرهای مستقل بر وابسته به شرح زیر است:
میزان برخورداری از حمایت اجتماعی ۴۲/۰است یعنی این متغیر در مقایسه با متغیرهای مستقل باقیمانده در مدل رگرسیونی ما بیشترین اهمیت را دارد.
- با توجه به گام آخر بتای مربوط به رابطه بین داشتن شغل ۱۶/۰است یعنی این در مقایسه با متغیرهای مستقل باقیمانده در مدل رگرسیونی ما متغیر بعد از متغیر میزان حمایت اجتماعی بیشترین اهمیت را دارد.
- با توجه به گام آخر بتای مربوط به رابطه بین سطح سلامت ۱۵/۰ است. یعنی این متغیر بعد از متغیرهای میزان حمایت اجتماعی و شغل بیشترین اهیمت را در مدل رگرسیونی ما دارد.
- با توجه به گام آخر بتای مربوط به رابطه بین سن ۱۰/۰ است. متغیر سن بعد از متغیرهای میزان حمایت اجتماعی، شغل، سطح سلامت در مدل رگرسیونی ما اهمیت دارد.
در نهایت اینکه بر اساس نتایج این جدول شاخص های وی. آی .فی[۳۸] و ضریب تحمل[۳۹] در حد قابل قبولی است. وی.آی.فی اگر زیر ۴ باشد نشان دهنده جدی نبودن مسئله هم خطی است. یعنی بین متغیرهای مستقل وارد شده در مدل رگرسونی مشکل هم خطی وجود ندارد. همچنین ضریب تحمل(تولرانس) هم نباید کمتر از ۲/۰ یا ۴/۰ باشد که در این صورت نیز بین متغیرهای مستقل وارد شده در مدل رگرسیونی مشکل هم خطی وجود ندارد، که در اینجا این دو شرط رعایت شده است این دو ابزارهایی هستند که نشان می دهند که همبستگی بین متغیرهای مستقل با هم همبسته هستند یا استقلال دارند که باید استقلال داشته باشند.
جدول ۳۷-۴cofficient -
B
بتا
T
سطح معنی داری
ضریب تحمل
VIF
عرض ازمبدا
۷۳/۲۶
۳۸/۶
۰۰/۰
میزان برخورداری از حمایت اجتماعی
۵۷/۵