از درامدم راضی نیستم.
۵-۱
هیچ انگیزه مثبتی برای زندگی کردن ندارم.
۵-۱
احساس می کنم در جامعه نسبت به من بی عدالتی شده است.
۵-۱
پایگاه اجتماعی- اقتصادی
تعریف اسمی: موقعیت اجتماعی یک فرد در یک گروه و یا رتبه یک گروه در مقایسه با گروه های دیگر(کوئن،۱۳۸۵)، در واقع پایگاه اجتماعی، مقام و موقعیتی است که یک شخص در ساختار اجتماعی به اعتبار ارزیابی جامعه احراز میکند(نیک گهر، ۱۳۸۳).
تعریف عملی:پایگاه اجتماعی – اقتصادی از طریق سه متغیرتحصیلات، شغل و درآمد سرانه اندازه گیری میشود. تحصیلات سالهای تحصیل رسمی را در بر میگیرد که از طیف یازده قسمتی از بیسواد تا دکتری و حوزوی تشکیل میشود. شغل ، شامل سوالات باز میباشدکه بعد از جمعآوری پرسشنامه ها، مشاغل براساس تحقیق شهلا کاظمیپور که مشاغل را براساس پرستیژ و منزلت طبقه بندی کرده است به خیلی ضعیف( با نمره ۰)، ضعیف( با نمره ۱)، متوسط ( با نمره ۲)، خوب ( با نمره ۳) و عالی ( با نمره ۴) نمره گذاری میشود( کاظمی پور، ۱۳۷۸).
در آمد، این متغیر شامل دو سوال باز است که در یکی از آنها میزان درآمد ماهانه و در سوال دیگر بعد خانوار پرسیده میشود که بعد از جمع آوری پرسشنامه ها، و تقسیم درآمد بر بعد خانوار درآمد سرانه خانوار محاسبه می گردد.
پایگاه اجتماعی – اقتصادی از ترکیب این سه متغیر و لحاظ کردن نمره z به دست می آید. که پایینترین نمره وضعیت پایین پایگاه اجتماعی- اقتصادی و بالاترین نمره وضعیت بالای پایگاه اجتماعی– اقتصادی را نشان میدهد.
۴-۹- روایی[۴۲]
برای سنجش روایی پرسشنامه، از روایی صوری و اعتبار سازه[۴۳] استفاده شده است. روایی صوری پرسشنامه با نظر اساتید مجرب و صاحب نظر علوم اجتماعی( استادراهنما و مشاور) مورد تأیید قرار گرفت. و اعتبار سازه از طریق تحلیل عوامل[۴۴] صورت گرفت.
جدول (۴-۱۳) مقدار آماره آزمون KMO[45] و سطح معناداری آزمون بارتلت[۴۶] و همچنین درصد تجمعی واریانس تبیین شده به وسیله عامل(ها) را برای هر متغیر نشان میدهد.
جدول ۴-۱۳- تحلیل عامل متغیرهای تحقیق
نام متغیر
نوع متغیر
تعداد گویه
مقدار KMO
سطح معناداری آزمون بارتلت
تعداد عامل های استخراج شده
درصدتجمعیواریانس تبیین شده به وسیله عامل(ها)
ناهنجاری ترافیکی عابرین پیاده
وابسته
۹
۰.۷۴
۰.۰۰
۲
۶۲.۲۳
جمع گرایی
مستقل
۴
۰.۵۷
۰۰/۰
۱
۶۰.۰۰