SEM ۰/۰۲ ۰/۰۴ ۰/۰۳ ۰/۰۷ ۰/۰۲ ۰/۰۵ ۰/۰۵ ۰/۰۹ معنی داری ns ns ns ns ns ns ns ns ns اختلاف معنی دار نیست. ۴-۱۱- نتیجه گیری افزودنیهای مورد استفاده، توانست در مقایسه با گروه شاهد اثر مثبتی بر عملکرد جوجههای گوشتی بگذارد، هر چند چای سبز تأثیری بر عملکرد جوجه ها نشان نداد. با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق، افزودن چای سبز میتواند بطور معنی داری سطح کلسترول و تری گلیسرید پلاسما جوجههای گوشتی را کاهش دهد. اضافه نمودن آنتی بیوتیک بطور معنی داری قابلیت هضم پروتئین را بهبود بخشید. با توجه به نتایج بدست آمده در این تحقیق، مکمل پری بیوتیک میتواند ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت دوازدهه را تحت تأثیر قرار دهد. مکمل نمودن جیره با آنتی بیوتیک در این آزمایش اثر منفی معنی داری روی وزن نسبی ایلئوم فوقانی و کل روده گذاشت. افزودن چای سبز به جیره جوجه های گوشتی در این آزمایش به طور معنی داری وزن پانکراس را افزایش داد. ۴-۱۲- پیشنهادات پیشنهاد میشود در مطالعات آتی از اثرات ترکیبی پروبیوتیک و آنتی بیوتیک، پری بیوتیک و آنتی بیوتیک و پروبیوتیک و پری بیوتیک استفاده شود. با توجه به اثر مثبت سطح ۲۰ درصد چای کامبوچا بر عملکرد در این آزمایش، پیشنهاد سطوح بالاتر این چای مورد مطالعه قرار گیرد. میتوان در تهیه چای کامبوچا به جای استفاده از چای سبز از گیاهان دارویی دیگر بهره گرفت. پیشنهاد میشود از عصاره ترکیبات موجود در چای سبز به جای استفاده مستقیم از خود گیاه استفاده گردد. پشنهاد میشود اثر استفاده از سطوح مختلف چای کامبوچا در آب نیز مورد بررسی قرار داده شود. فصل ۵ منابع منابعReferences افشار مازندران، ن.، ا. (۱۳۸۰). پروبیوتیک ها و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور.(تألیف روی فولر). چاپ اول، انتشارات نور بخش. تهران. پناهی دهقان، م.، رسول نژاد فریدونی، س.، زنده روح کرمانی، ر.، مدیر صانعی، م.، معافی محمود آبادی، م.، میرسلیمی، س. م. و نیک نفس، ف. (۱۳۷۴). فیزیولوژی پرندگان. انتشارات واحد آموزش و پرورش معاونت اقتصادی کوثر. تهران. چاپ اول. تاج بخش،ح. (۱۳۸۳ ). باکتری شناسی عمومی، انتشارات دانشگاه تهران. دخیلی و همکاران(۱۳۸۵ ). اثرات ضد میکروبی اسانس چهار گیاه دارویی بر سالمونلاتیفی موریوم و مقایسه آنها با آنتی بیوتیک های رایج در دامپزشکی. فصلنامه گیاهان دارویی، سال پنجم، شماره بیستم، صفحه۲۱٫
بررسی اثر چای (کامبوچا و سبز) و مقایسه آن با آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و پری بیوتیک در جیره های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی- قسمت ۵۸