۴) مدل اکتشافی
دراین بخش میخواهیم مدلی ارائه دهیم که مقدارآماره خیدوآن کمتر ومعیارهای مناسبت مدل آن از مدل کلی بهتر باشد. بدین منظور از تحلیل اکتشافی استفاده میکنیم.
کوواریانس میان “سهام عادی و اندوخته قانونی"، “ذخیره مزایای پایان خدمت و سهام عادی"، “ذخیره مزایای پایان خدمت و اندوخته قانونی"، “ذخیره مالیات بر درآمد و سود سهام پیشنهادی” ، “سایر اسناد و حسابهای پرداختنی و پیش دریافت ها” و “پیش دریافت ها و وامهای کوتاه مدت” را به مدل اضافه می کنیم.
بنابراین مدل زیر را خواهیم داشت:
نمودار ۴-۴: مدل اکتشافی متغیرهای پژوهش
برای مدل اکتشافی میزان آماره خی دو ، درجه آزادی ۳۹ است.
به منظور بررسی مناسبت مدل می توان از مقادیر NFI ، RFI ، IFI و CFI استفاده نمود، هرچه این مقادیر به عدد یک نزدیک تر باشند، مدل مناسب تر است. همچنین در صورتی که مقدار RMSEA از ۰۵/۰ کمتر باشد نتیجه می گیریم مدل بسیار مناسب است. در صورتی که مقدار آن بین ۰۵/۰ تا ۰۸/۰ باشد، مدل برازش داده شده مناسب و در صورتی که از ۱/۰ بالاتر باشد نتیجه می گیریم که مدل برازش داده شده ضعیف است.همانطور که در جدول زیر مشاهده می کنیم مقادیر نشان دهنده این مطلب هستند که مدل مناسب است.
مدل | NFI | RFI | IFI | CFI | RMSEA |
مدل اکتشافی | ۸۲۴/۰ | ۷۲۹/۰ | ۸۲۶/۰ | ۸۲۵/۰ | ۰۷۹/۰ |
همانطور که مشاهده می کنیم مقدار آماره خی دو مدل اکتشافی از مدل سوم کمتر است. همچنین معیارهای مناسبت مدل اکتشافی از مدل سوم بهتر است.
فصل پنجم
نتیجهگیری و پیشنهادها
۵-۱ مقدمه
با توجه به مطالب بیان شده در فصول قبلی تحقیق، در این فصل به جمعبندی مطالب پرداخته میشود و نتیجهگیری از کار بیان میشود؛ و در ادامه پیشنهادها و راهکارهای مرتبط با موضوع پژوهش، و همچنین پیشنهادهایی برای موضوعات تحقیقات آینده ارائه میشود. در انتها، محدودیتهایی که تحقیق حاضر با آن مواجه شد بیان میگردد.
۵-۲ نتیجهگیری فرضیات پژوهش
با توجه به جدول ۴-۲ ارائه شده در فصل ۴ و اینکه سطح معناداری آزمون برای کلیهی متغیرها بیشر از ۰۵/. بر اساس آزمون کلموگروف-اسمیرنوف بدست آمد، که دال بر نرمال بودن داده ها است. نتایج بر اساس تحلیل داده های انجام شده در فصل چهارم مورد بررسی قرار گرفته است.
۵-۲-۱ فرضیه اصلی اول: تأمین مالی کوتاه مدت بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تأثیر دارد
در جدول ۴-۳ مشاهده می شود که سطح معناداری آزمون ۰٫۰۰ است که از ۰٫۰۵کمتر می باشد، بنابراین فرض مقابل از نظر آماری تایید شده و نتیجه گیری می شود که بین روش های تامین مالی کوتاه مدت و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به این که هنوز در مورد تأثیر ابزارهای تأمین مالی بر ارزش شرکت در داخل و خارج از کشور پژوهشی صورت نگرفته، هیچ پیشینه ای جهت مطابقت فرضیه ها یافت نشد.
۵-۲-۱-۱ فرضیه فرعی ۱
فرضیه فرعی ۱ : بین تأمین مالی از طریق اعتبارات تجاری و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
همانطور که در جدول ۴-۴ ارئه شده در فصل چهارم نشان داده شده است، ضریب همبستگی بین دو متغیر ۰٫۴۵۲ می باشد و سطح معناداری آزمون ۰٫۰۰ است که از ۰٫۰۵ کمتر است. مقدار آماره دوربین-واتسن که میزان خودهمبستگی میان پسماندها را نشان می دهد برابر با ۱٫۵۶۳ است که مابین ۱٫۵ تا ۲٫۵ قرار دارد. بنابراین فرض صفر رد می شود و فرض مقابل پذیرفته می شود بدین معنی که بین تامین مالی کوتاه مدت از طریق اعتبارات تجاری و ارزش شرکت رابطه معنی دار وجود دارد.
۵-۲-۱-۲ فرضیه فرعی ۲
فرضیه فرعی ۲: بین تأمین مالی از طریق وام های بانکی کوتاه مدت و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
اجرای همبستگی پیرسون بین متغیرهای وام بانکی کوتاه مدت و ارزش شرکت، میزان همبستگی را برابر با ۰٫۵۶۲ گزارش نموده است. سطح معناداری آزمون برابر با ۰٫۰۰ برآورده شده است که از ۰٫۰۵ کوچکتر می باشد. مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۷۶۵ است که قابل قبول می باشد، بنابراین از داده های به دست آمده چنین نتیجه گیری می شود که بین وام های بانکی کوتاه مدت و ارزش شرکت است رابطه معنادار وجود دارد یعنی فرض صفر رد می گردد و فرض مقابل پذیرفته می گردد.
۵-۲-۱-۳ فرضیه فرعی ۳
فرضیه فرعی ۳:بین تأمین مالی از طریق پیش دریافتهای کوتاه مدت و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.
نتایج ضریب همبستگی و همچنین آزمون t که به منظور آزمون معنادار بودن ضریب همبستگی نمونه و در نتیجه تعمیم ضریب همبستگی نمونه به کل جامعه در جدول ۴-۶ ارائه شده است. ضریب همبستگی بین دو متغیر ۰٫۵۵۱ و سطح معناداری آزمون t برابر با ۰٫۰۰ می باشد که از ۰٫۰۵ کمتر است. همچنین مقدار آماره دوربین-واتسن برابر با ۱٫۹۲۶ است که در محدوده قابل قبول قرار دارد. بنابراین فرض صفر رد شده و فرض مقابل پذیرفته می شود یعنی بین تامین مالی از محل پیش دریافتها و ارزش شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
۵-۲-۱-۴ فرضیه فرعی ۴
فرضیه فرعی ۴:بین تأمین مالی از طریق ذخیره مالیات بر درآمد و ارزش شرکت رابطه وجود معنادار دارد.