تعداد کل
۳
گروه ۱
فرایند های مدیریت دانش
۳
گروه ۲
تعداد کل
بدین شکل با توجه به اطلاعات جدول ۴-۳ فرضیه صفر رد و اهمیت تمامی عوامل برای موفقیت مدیریت دانش در سازمانهای دانش محور تائید شدهاند که این امر منجر به تایید چارچوب پیشنهادی مدیریت دانش بر اساس عوامل حیاتی موفقیت مدیریت دانش میشود که این عوامل در مرحله بعد تحقیق در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو مورد ارزیابی قرار میگیرند.
همچنین به منظور پاسخگویی به سوال «کدامیک از عوامل حیاتی بیشترین اهمیت را در موفقیت مدیریت دانش در سازمانهای دانش محور خواهد داشت؟» آزمون فرض زیر بیان گردید.
برای فرض صفر (H0) این سوال میتوان نوشت:
استراتژی و اهداف بیشترین اهمیت را در موفقیت مدیریت دانش سازمانهای دانشمحور ندارد.
و بنابراین فرض H1 متناسب با آن عبارتست از:
استراتژی و اهداف بیشترین اهمیت را در موفقیت مدیریت دانش سازمانهای دانشمحور دارد.
برای رتبه بندی و تعیین میزان اهمیت عوامل حیاتی موفقیت مدیریت دانش در سازمانهای دانش محور از آزمون فریدمن استفاده شد که نتایج آن در جدول ۴-۴ منعکس شده است. مطابق تحلیل فریدمن، رتبه عامل «پشتیبانی و تعهد مدیریت عالی سازمان» (۶۷/۷) بالاتر از همه بوده و ضروری است سازمانهای دانش محور به این عامل به عنوان یک عامل حیاتی توجه کنند. هرچند «الگوبرداری و اندازه گیری عملکرد» پایینترین رتبه (۷۳/۳) را نشان میدهد، اما باید توجه داشت که با گسترش رقابت جویی اهمیت این عامل ارتقاء خواهد یافت. در حد فاصل این دو عامل دیگر متغیرها قرار دارند که «کار تیمی و گروههای تعامل اجتماعی» با رتبه ۲۰/۶ در جایگاه دوم قرار دارد. توسعه سرمایه انسانی و اجتماعی، استراتژی و اهداف، فرهنگ سازمانی، زیر ساختار های سیستمهای اطلاعاتی، فرایند های مدیریت دانش، ساختار و زیر ساخت های سازمانی و مدیریت تغییر به ترتیب با میانگین رتبهای ۰۳/۶، ۹۰/۵، ۵۰/۵، ۴۷/۵، ۱۳/۵، ۷۳/۴،۶۳/۴ در رتبههای بعدی قرار دارند.
بدین ترتیب با انجام آزمون فریدمن فرض صفر مبنی بر اینکه استراتژی و اهداف بیشترین اهمیت را در موفقیت مدیریت دانش سازمانهای دانشمحور ندارد، با اطمینان ۹۵ درصد و در سطح معناداری ۰۰۳ /۰ تایید و فرض H1 رد گردید.
جدول ۴-۴- رتبه بندی و تعیین میزان اهمیت عوامل بر مبنای آزمون فریدمن
آزمون فریدمن
عامل