تاثیر نوسانات جریان نقدی بر کیفیت سود و ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران۱
۵-۴-۱ پیشنهادات لازم به سازمان بورس اوراق بهادار
-
-
- آموزش های لازم از جانب سازمان بورس اوراق بهادار به سهامداران، سرمایه گذاران و سایر علاقه مندان در جهت افزایش آگاهی عمومی و استفاده مطلوب تر از صورت های مالی ارائه شود.
-
- سازمان بورس اوراق بهادار، باید اقدام اساسی در زمینه ایجاد بانک اطلاعاتی جامع انجام دهد چرا که زمان بسیاری از محققین در جمع آوری اطلاعات گرفته می شود.
۵-۴-۲ پیشنهادات لازم برای سرمایه گذاران
-
-
- با توجه به اینکه وجوه نقد عملیاتی یکی از اساسی ترین اقلام هر شرکت به شمار می رود و به اهمیت آن در فصل های گذشته اشاره شد، از سرمایه گذاران انتظار می رود که در تجزیه و تحلیل شرکت ها به وجوه نقد عملیاتی توجه کافی داشته باشند.
-
-
- از آنجا که سود تعهدی با سود نقدی هر کدام بیانگر اهداف خاصی از بررسی شرکت می باشند، به طوری که سود نقدی می تواند بیانگر ارزش فعلی بازار سهام یک شرکت و سود تعهدی به عنوان ابزار شناسایی سودآوری یا تداوم آن در آینده باشد، لذا سرمایه گذارانی که اهداف بلندمدت دارند، علاوه بر مد نظر قرار دادن وجوه نقد می بایست به سود تعهدی شرکت نیز اهمیت قائل شوند.
۵-۴-۳ سایر پیشنهادات
-
-
-
- امکان بهره گیری از روشهای کمّی برای پردازش اطلاعات حسابداری و آماده سازی آنها برای تصمیم گیری ایجاد گردد. شناخت علمی چگونگی تغییرات سود حسابداری و جریانهای نقدی شرکتها، فرصتی برای جایگزین نمودن تحلیلهای علمی به جای یافته های ذهنی است که نباید مورد بیتوجهی قرار گیرد. تصمیم گیری فرصت مناسب و نادری است که سرمایهگذار را قادر می سازد تا از سرمایه خویش بهتر بهره برداری نماید، و با شناخت راهکارها، منابع خود را به نحو مناسبتری تخصیص دهد. صورتهای مالی که حاوی اطلاعاتی در مورد سود حسابداری و جریان نقدی است، می تواند برای یک سرمایهگذار یا تحلیلگر مسائل مالی بسیار مفید باشد، تا درباره آینده یک موسسه و وضعیت سودآوری آن قضاوت نماید. لذا تصمیم گیری که بر مبنای یافته های علمی استوار باشد می تواند بسیار مفید باشد و مورد استفاده قرار گیرد.
-
-
-
- ملزم نمودن شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار به ارائه به موقع و به هنگام اطلاعات و گزارش اطلاعات راجع به اجزای جریانهای نقدی و اقلام تعهدی به صورت مجزا در قالب گزارشهای رایانهای مدون شده و صورتهای مالی خلاصه شده که به طور گستردهای می تواند در تصمیم گیری موثر باشد.
-
- پیشنهاد می شود در ذیل صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد یا یادداشتهای پیوست صورتهای مالی، دو جزء نقدی و مجموع اقلام تعهدی سود به نحو مناسب افشاء گردد. این امر استفادهکنندگان را در پیش بینی سود کمک می کند.
-
- در گزارشهای سالانه شرکتها علاوه بر گزارش اقلام سود، جریانهای نقدی و اقلام تعهدی دوره قبل، روند این گروه اقلام برای دوره های زمانی ۵ ساله، یعنی دوره گزارش و چهار سال قبل از آن نیز گزارش گردد تا استفادهکنندگان از صورتهای مالی و گزارشهای تاریخی بتوانند در برازش مدلهای آماری از سری زمانی مناسبتری بهره برداری و استفاده نمایند.
- پیشنهاد میگردد علاوه بر درج اجزای تعهدی و نقدی سودها در یادداشتهای همراه، به نحوی مناسب کیفیت اجزای سود شرکتها با توجه به میانه سود شرکتهای پذیرفته شده در بورس که از لحاظ نوع صنعت طبقه بندی شده اند، محاسبه گردیده ودر ذیل یادداشت فوقالذکر افشاءشود. این امر کیفیت پیش بینی سود با بهره گرفتن از برنامه های رایانهای را به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
۵-۴-۴ پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی
-
- پیشنهاد می شود با توجه به مفهوم نوسانات جریان نقدی و مدلهای مختلفی که در این حوزه وجود دارد، در تحقیقات بعدی متغیرهای بیشتری را مد نظر قرار داده و وارد مدل نمایند.
-
- پیشنهاد می گردد تا تحقیقی در زمینه رتبه بندی شرکت های گروه های مختلف از منظر ابعاد جریانات نقدی انجام پذیرد.
-
- پیشنهاد می گردد تا تحقیقی در زمینه رتبه بندی شرکت های گروه های مختلف از منظر ابعاد کیفیت سود انجام پذیرد.
-
- پیشنهاد می گردد تا تحقیقی در زمینه رتبه بندی شرکت های گروه های مختلف از منظر ابعاد اندازه شرکت انجام پذیرد.