(۳-۲۳)
در جدول۳-۲ کلیه معادلات بقای جرم و انرژی که در بالا به تفصیل اشاره شد خلاصه شده اند.
جدول۳-۲ خلاصه معادلات بقای جرم و انرژی جهت تحلیلی سیکل های تک اثره جذبی [۳۹]
۳-۲-۴ قیود طراحی بر روی تغییر فاز سیال عامل[۴۰]
همانطور که در فصول قبلی اشاره شد، سیکلهای جذبی حداقل نیازمند دو ماده کاری میباشند: ماده جاذب و سیال مبرد. این مواد در مراحل مختلف در سیکل دچار تغییر فاز خواهند شد. تحت قیود ذیل بسیاری از ترکیبات قابل دسترس نخواهند بود. اولین نتیجه حاصله از قید تغییر فاز بدین گونه است که شارهای گرمایی متفاوت دارای هویت یکسانی میباشند. همانطور که در شکل ۳-۳ نشان داده شده است، فاز ماده مبرد در طی عبور از اواپراتور و کندانسور و فاز ماده جاذب در طی عبور از جاذب و ژنراتور دچار تغییر خواهند شد. برای سیکل جذبی تشریح شده در بالا گرمای با بالاترین درجه حرارت همواره به ژنراتور تغذیه می شود. یعنی داریم:
(۳-۲۴)
همچنین گرما با پایینترین درجه حرارت همواره به اواپراتور تغذیه می شود. یعنی داریم:
(۳-۲۵)
نتیجه دوم از قید تغییر فاز این است که برای تمامی مواد جاذب و مبرد و در تمامی رنجهای خارج از فشارهای مطلوب سیکل داریم:
(۳-۲۶)
(۳-۲۷)
دو معادله اخیر معادلاتی صحیح میباشند، چراکه در صورت دوری بیش از حد از نقطه بحرانی میزان گرمای نهان تغییر فاز به طور نسبی ثابت است. لذا هیچکدام از گرماهای ورودی به طور مستقل قابل تنظیم نخواهند بود.
ضریب عملکرد برای یک سیکل جذبی تک اثره ایدهآل عبارت است از:
(۳-۲۸)
در رابطه بالا تساوی هنگامی حاصل خواهد شد که مقادیر انتقال حرارت در سطوح مختلف دمایی به مقادیر ویژهای قابل تنظیم باشند، که همانطور که در زیر اشاره میکنیم امری غیر ممکن خواهد بود. نتیجه سوم از قید تغییر فاز این است که سه دما از چهار دمای ، ، و میبایست به طور مستقل انتخاب شوند.
سیالات جاذب تجاری جهت سیکلهای جذبی دارای میزان اختلاف قابل توجه از رفتار پیش بینی شده از قوانین رائول میباشند. این امر دارای تأثیرات مفیدی در میزان گردش مورد نیاز در طی هزینه جهت کاهش جهش سیکل () و همچنین افزایش بار جذب خواهد داشت. در عمل روابط زیر میبایست برای اغلب جاذبهادر نظر گرفته شود: